(?)

Inleiding

Beste bezoeker,

Deze site is officieel gelanceerd op 27 november 2011, naar aanleiding van een opdracht van KCV om een werkstuk te schrijven over een Oud-Grieks of Romeins bouwwerk. Wij, Lisa Kroon en Tessa Zuijderduijn, hebben gekozen voor het Parthenon omdat het een bekend monument is dat wij eigenlijk nog niet heel goed kenden. Bovendien leek het ons ontzettend leuk om het Parthenon te kiezen, omdat we tijdens de Griekenlandreis van enkele weken geleden ook de Akropolis met het Parthenon en het Akropolismuseum zouden bezoeken. En een werkstuk maken over iets wat we daadwerkelijk gezien zouden hebben leek ons tien keer leuker dan iets wat we van een afbeelding kennen.
         Waarom dan een site en niet gewoon alles in een wordbestand? Ten eerste mocht je je werkstuk in een leuke originele vorm gieten. Toen we daarover na gingen denken kwamen we op het plan het op een site te maken. Op een site kan je een leuke lay-out maken, wat het werkstuk een meer levendiger vorm geeft dan een wit blad. Daarbij is een site overzichtelijk en duidelijk, je weet precies waar je wat kan vinden.

Zoals u in het menu, waar u zojuist op ‘Inleiding’ hebt geklikt, kunt zien, zullen wij beginnen met de Akropolis te bespreken. Hierna heeft u een goed beeld van de plaats en omgeving van het Parthenon en vertellen we wat het Parthenon door de eeuwen heen heeft meegemaakt. Vervolgens kunt u lezen over de bouw en het beeldhouwwerk van het Parthenon. We eindigen met een korte samenvatting in de conclusie en een reflectie op onze samenwerking en het gehele proces. In de bronnenlijst kunt u nagaan welke bronnen wij hebben gebruikt voor onze informatie.

Veel leesplezier!